Mijn bucketlist landen

Was reizen maar gratis… Dan zou ik deze bucketlist denk ik niet hebben. Er zijn zoveel mooie steden en landen over de hele wereld waarvan de helft waarschijnlijk nog geeneens bekend is.

Amerika

Ik wil dol graag naar Amerika en dan voornamelijk naar de welbekende steden New York, Las Vegas en Miami.

In New York zal ik shoppen tot ik er bij neer val. Niet omdat de winkels daar zo anders zijn, maar omdat het daar toch wat goedkoper is. Ook wil ik een bekende musical bekijken of huilen van het lachen bij een comedy show. Wat ook op mijn lijstje staat om te doen in New York is onder andere in Central Park wandelen, cocktails drinken bij hippe skybars, het 9/11 memorial bezoeken en natuurlijk de bekende plekjes spotten van o.a. Gossip Girl, Friends en Seks and the City.

Las Vegas staat natuurlijk bekend om de mooie en grote casino’s en hotels. Het lijkt mij alleen al heerlijk om over de strip te lopen en rond te kijken. Ik zou als ik in Las Vegas was zeker uitgaan tot in de laatste uurtjes en alle glitter en glamour van dicht bij meemaken. Wat ook een bucketlist dingetje is, is om een Elvis-wedding mee te maken.

Ik wil graag naar Miami voor de mooie stranden en natuurlijk voor een openlucht bioscoop op het strand tussen de sterrenhemel… Dromen mag! 🙂 Wat ik ook zeker zou bezoeken in Miami is Ocean Drive. Je kijkt hier je ogen uit… Dit is een lange straat met allemaal panden in Art Deco. Ook lopen er bijzondere mensen en rijden er extreem luxe auto’s.

action-america-architecture-378570

Ibiza

Ibiza staat al heel lang op mijn lijstje. Het is natuurlijk een must om te gaan feesten in de bekendste club, namelijk Ushuaia. Ibiza lijkt mij naast het feesten een ideale plek om lekker tot rust te komen op het strand, te slenteren tussen alle geweldige mooie huisjes en marktjes en natuurlijk te genieten van het o zo lekkere Spaanse eten.

audience-band-celebration-1190298.jpg

Curaçao

In Curaçao is het altijd lekker weer en daarvoor ben ik echt gemaakt. Wat dat betreft ben ik echt in het verkeerde land geboren, haha! Op Curaçao kan je lekker relaxen op de bountystranden met een strakblauwe lucht, blauwe zee, wit zand en natuurlijk onder de mooie palmbomen. Het lijkt mij geweldig om hier te duiken en de onderwaterwereld te ontdekken, maar ook om te zwemmen met de varkentjes. In Curaçao is alles zo kleurrijk en vrolijk. Wie wil hier nou niet heen?

curacao-552042_1920

Bali

Bali lijkt mij nou echt een fantastisch land vanwege het geloof en de spiritualiteit die ze daar hebben. Het lijkt mij bijzonder om de tradities en rituelen mee te maken in Ubud. Ze zeggen dat Ubud het culturele en spirituele hart van Bali is. Hier wordt veel gedaan met mediteren, yoga en natuurlijk de massages. Bali staat ook bekend om zijn tempels en rijstvelden. Het lijkt mij zo’n rustgevend land.

agriculture-1807581_1920.jpg

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn er zoveel dingen te doen en te bezichtigen dat ik ze niet allemaal kan opnoemen, maar ik zal mijn best doen.

Èèn van de steden die hoog op mijn lijstje staat van Zuid-Afrika is Kaapstad. In Kaapstad heb je veel wandelroutes van beginnend tot gevorderd die je het mooiste uitzicht kunnen geven. Hier vind je ook prachtige witte stranden en helder blauwe zeeën met pingüins waarmee je zelfs kunt zwemmen!

Wat ik ook zeker in Zuid-Afrika zou willen doen is een wijnproeverij van de beste wijnen. Zoals de meeste van jullie wel weten komen er heel veel wijnen uit Zuid-Afrika die wij hier in Nederland drinken. Wat een pluspunt is, is dat de wijnen daar een stuk goedkoper zijn.

And last but not least… Op Safari! Het lijkt mij zo gaaf om de dieren die daar leven in het wild te zien.

elephant-2923917_1920

Waar zou jij graag heen willen en wat zou je daar graag willen doen? Of ben jij al in èèn of meerdere bovenstaande landen geweest en wat raad je echt aan?

 

4 thoughts on “Mijn bucketlist landen

 1. Als je dan toch naar een skybar in New York wil, moet je bij de Freedom Tower zijn met zonsondergang. Prijzige cocktails, maar dan heb je ook wat!

  1. Bedankt voor de tip! Ik zet ‘m zeker in mijn lijstje! 🙂

 2. Amerika is geweldig! Wellicht heb je mijn FB gevolgd afgelopen zomer en zo niet laten we even vrienden worden dan kan je mijn foto’s zien. In najaar met mijn dochter naar NY geweest ook geweldig. Gossip Girl Tour gedaan ?. Zie ook mijn FB.

  Gr. Nancy (oud collega van je moeder)

  1. Hi Nancy,

   Bedankt voor je reactie! Ik heb inderdaad regelmatig wat voorbij zien schieten op Facebook. Super leuk! Oeh… The Gossip Girl Tour mag natuurlijk niet vergeten worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close