Pluk de dag!

Pluk de dag oftewel Carpe Diem is echt mijn levensmotto. De laatste jaren komt dit zinnetje bij mij altijd naar boven wanneer er iets vervelends of moois gebeurd. Het betekent eigenlijk dat je elke dag moet genieten en in het nu moet leven, want morgen kan het zo weer anders zijn. Wat Andre Hazes dan zou zeggen: ‘Leef alsof het je laatste dag is’. En zo is het. Je moet alles uit je dag halen.

Ik ben zo iemand die vaak een keuze maakt en wel ziet hoe het afloopt. Wat mensen ook vaak van mij horen is ‘oh komt wel goed’. Mijn mening is namelijk dat het leven veel te kort is om telkens te overdenken. Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat ik niet goed nadenk over keuzes die ik maak of dat ik niet van die momenten heb waarbij ik het eventjes echt niet weet, maar je moet het jezelf gewoon niet te moeilijk maken. Volg je buikgevoel en dan komt meestal alles wel goed.

Ooit hoorde ik dat Carpe Diem vroeger eigenlijk een soort van to-do list was. Alles doen wat je kan doen en niet uitstellen. Hiermee krijg je rust in je hoofd en blijf je niet malen. Hiermee krijgt Carpe Diem oftewel pluk de dag een mooie dubbele betekenis voor mij. Het helpt altijd zo goed om dingen op te schrijven om zo je koppie leeg te maken. Het hoofd is bedoeld om na te denken, niet om alles maar te onthouden.

Wat is jou levensmotto en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close