Mijn favoriete recept #1

Ik ben dol op bananenbrood. Het is gezond en ook nog eens lekker! Dit recept vond ik een keer op internet, omdat ik opzoek was naar een gezonde snack. Je herkent vast wel die trek naar een lekkere snack, maar het zonde vind (als je net zo gezond bezig bent) om een zak chips open te trekken. Probeer dan dit recept… Je zal me dankbaar zijn…

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Noten (zoals walnoten, hazelnoten, amandelen ect.)
  • Kokosrasp
  • Zout

1) First of all is het handig om je oven voor te verwarmen op 175 graden. Meng vervolgens de bananen met de dadels tot een glad beslag met een staafmixer.

2) Klop de eieren luchtig, voeg hierbij wat zout en meng dit bij de bananen.

3) Voeg de amandelmeel, de havermout en de bakpoeder toe aan het beslag en roer het er doorheen. Je kan ervoor kiezen om meel te maken van de havermout. Hierdoor krijg je een wat fijner beslag. Dit kan je doen door middel van een keukenmachine. Persoonlijk doe ik dit niet, omdat je door de noten toch geen glad beslag krijgt en ik houd wel van een bite.

4) Roer vervolgens de ongebrande noten erdoor.

5) Spray de cakevorm in met pancoating en bedek alle kanten met kokosrasp. Dit zorgt ervoor dat het bananenbrood niet blijft plakken in de vorm en het is ook nog eens super lekker.

6) Bak je bananenbrood in 45 tot 50 minuten in de oven gaar. Je kan de gaarheid checken door een satéprikker in het brood te prikken. Als deze er schoon en droog uitkomt kan je jezelf bekronen tot meesterbakker!

Enjoy your meal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close