Waar ik dankbaar voor ben

Mensen vergeten wel eens om dankbaar te zijn of om te kijken naar de leuke dingen in het leven wanneer het iets minder gaat. Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend dat we vergeten om er dankbaar voor te zijn.  Daarom daag ik je bij deze uit om eens een lijstje te maken met de dingen waarvoor jij dankbaar bent. Dit laat je nadenken en het is een top manier om je in een positieve vibe te laten komen. Je mag dit natuurlijk in de reacties plaatsen, maar het is vooral iets voor jezelf.

Ik ben dankbaar voor…

Mijn familie

Zonder hen was ik er natuurlijk nooit geweest, maar naast dat ben ik er dankbank voor onvoorwaardelijke liefde die ik sinds mijn geboorte van hun krijg. Zij zijn echt mijn steun en toeverlaat en hebben een groot deel van mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik hoop dat ik nog heel lang van hun mag genieten.

Mijn gezondheid

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al kerngezond geweest. Natuurlijk wel eens een griepje hier en daar, maar dat hoort erbij. Ik ben blij met de energie die ik heb en wat ik daar allemaal mee kan doen. Ik besef me maar al te goed dat niet iedereen dit kan zeggen…

Vriendschappen

Ik weet dat ze er altijd zullen zijn voor een lach of voor een traan, ondanks dat ik ze soms een poosje niet zie. Dankbaar voor de herinneringen die ik met hun heb mogen maken en die nog komen.

Dodo (kat)

Mijn lieve snoepie poepie. Wanneer ik (of iemand anders) thuiskom is ze altijd vrolijk en heeft ze een paar minuten nodig om haar levensverhaal te vertellen. Ook kan ze heel goed troosten of meegaan in je blijdschap. Zo fijn!

De kleine geluksmomentjes in het leven

Zoals wandelen in de stad, de zon die je toelacht, mensen die zomaar een complimentje maken, eten/borrelen met vrienden of familie en positieve mensen.

Voor alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb

Vallen en opstaan, maar altijd knokken en doorgaan. Ik mag van mijzelf zeggen dat ik in veel opzichten ben gegroeid. Ik ben mezelf vaak tegengekomen, maar het heeft mij wel gemaakt tot wie ik nu ben. Het is gek om te bedenken dat er nog zoveel dingen zijn om te leren. ‘’Je bent nooit te oud om te leren’’, hoor ik iedereen dan heel wijs zeggen.

Een dak boven mijn hoofd

Het klinkt heel vanzelfsprekend en dat nemen mensen al snel voor lief, maar ondanks dat ben ik er wel dankbaar voor. Ik zit lekker warm en droog terwijl het buiten regent en koud is.

daisy-2313966_1920.jpg

Start elke dag met een dankbaar hart! ♥

6 thoughts on “Waar ik dankbaar voor ben

  1. Mooi lijstje! Fijn dat er bij jou ook familie en vrienden in staat. Maar ook zoiets niet vanzelfsprekend als een dak boven je hoofd en een goeie gezondheid. Wat lief van je kat, die beestjes geven inderdaad veel liefde!

    1. Dankjewel voor je lieve compliment! Inderdaad… Ook die dingen zijn helaas niet vanzelfsprekend…

  2. Goed om bij dit alles stil te staan Krisja!
    Je bewust te zijn van je geluk in deze en er dankbaar voor te zijn.
    Fijne dag!

  3. Dankbaarheid is zeker belangrijk. Mooi dat je hier mee bezig bent ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close