Anti stress tips

Stress is niet altijd negatief en ongezond. Het kan er ook voor zorgen om je hoofd erbij te houden en om bijvoorbeeld een deadline te halen. Wanneer je merkt dat stress je niet helpt en echt te veel stress ervaart is het dringend tijd voor verandering. Met behulp van deze tips weet ik zeker dat je onder het motto van Bob Marley door het leven kan gaan! Don’t worry, be happy!

Adem in, adem uit

Wanneer je stress hebt ga je ook vaak verkeerd ademen. Dit kan ervoor zorgen dat je stress nog erger wordt. Ademen op de juiste manier helpt je om minder gespannen of boos te zijn, maar het helpt je ook om je beter te concentreren of te slapen.

Maar wat is nou de juiste manier om te ademen? First of all, adem door je neus naar je buik. Veel mensen ademen vanuit de borst waardoor de ademhaling heel hoog zit. Dit zorgt voor meer spanning. Daarnaast is het belangrijk om langer uit te ademen dan dat je inademt. Adem in via je buik in 3 seconde, houd één seconde vast en adem dan vervolgens uit in 4 seconde. Het zal even wennen zijn op het begin, maar het zal je uiteindelijk gaan helpen.

Don’t worry

Of het nou om jezelf gaat of om iemand anders. Zorgen maken levert je weinig op en daarnaast zal het niks oplossen. Jouw zorgen zal de situatie niet veranderen. Let it go en focus je op iets anders!

Eet gezond

Voeding is natuurlijk een belangrijke factor als het gaat om stress. Gezond eten kan ervoor zorgen dat je humeur beter wordt. Laat de koekjes en vettigheid even links liggen en ga voor een gezonde maaltijd. Vooral vitamine C werkt goed om het stresshormoon te verlagen. Deze vitamine heb je in de vorm van tabletten, maar natuurlijk ook in de vorm van verse groenten en fruit.

Doe leuke dingen

Kom je niet meer verder met waar je mee bezig was doordat alles even teveel wordt? Zorg voor afleiding. Ga bijvoorbeeld wat leuks doen met je vrienden of familie. Wanneer je je koppie even ergens anders hebt zal je minder snel aan de stressvolle dingen denken. Je zal zien dat wanneer je daarna weer aan de slag gaat je meer gefocust bent en meer voor elkaar krijgt dan daarvoor.

Schrijf, schrijf en nog eens schrijf

Is het vaak één grote chaos in je hoofd? Schrijf het op! Je hoofd is bedoeld om na te denken, niet om alles maar te onthouden. Door het op te schrijven maak je je koppie leeg. Het werkt echt! Probeer het maar.

Focus je op één ding

Het heeft nul zin om alles door elkaar heen te doen. Focus je op één ding en werk zo je lijstje af. Dit werkt ten eerste veel rustiger en daarnaast zal het resultaat ook beter zijn.

Begin de dag zonder stress

Heb jij een drukke of spannende dag op de planning? Zet je wekker dan wat eerder. Dit zorgt ervoor dat je rustig wakker kan worden. Het werkt niet mee om gestrest wakker te worden en om vervolgens te haasten. Een paar minuten minder slapen is minder belangrijk dan je dag rustig te laten beginnen.

Opgeruimd staat netjes

Zorg dat jouw omgeving rustig en opgeruimd is. Wanneer jouw huis één grote zooi is beïvloed dat jou rust. Ruim op en laat je energie weer lekker stromen!

Beweeg

Zorg voor minimaal 30 minuten beweging per dag. Naast dat het goed is voor je, zorgt het er ook voor om stress te laten vrijkomen. Bouw het rustig op, want wanneer je te fanatiek of te zwaar gaat trainen kan dit je ook uitputten.

Misschien is yoga wel wat voor jou? Het klinkt cliché, maar yoga helpt echt goed om te ontspannen en om goed op je ademhaling te letten. Twee vliegen in 1 klap!

Keep on smiling

Wat is er nou fijner dan lachen? Hierdoor komen je geluk hormonen vrij en je stress hormonen worden afgebroken. Kijk een grappige serie of spreek af met vrienden waarvan je zeker weet dat het een avondje lachen, gieren, brullen wordt.

Denk positief

Het is soms heel lastig om positief te denken. Wanneer jij je druk maakt over dingen vreet dat super veel energie. Probeer het los te laten en bekijk het eens van een positieve kant.

Heb je veel vrienden die negatief praten over van alles en iedereen? Neem dan eens wat afstand. Omring jezelf met mensen die je energie geven en die je gelukkig maken.

Geniet!

Geniet van het leven lieve mensen, want het kan zo voorbij zijn. Neem het leven niet al te serieus. Het draait echt niet alleen maar om werken, geld verdienen, controle, prestaties ect. Waar het om draait is jouw geluk en gezondheid!

girls-1209321_1920

Wat is jouw anti stress tip? Let me know in the comments!

1 thought on “Anti stress tips

  1. Wat ziet het er heerlijk uit ?

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close