Mijn favoriete recept #2

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk en eenvoudig recept die ik regelmatig maak, namelijk courgettesoep! De AH verkoopt al een tijdje soeppakketten waar alle ingrediënten al in zitten met bijhorende recepten. Dit is superhandig, want dan hoef je niet eerst de hele winkel door om alles bij elkaar te zoeken. Ideaal voor de wat luiere personen onder ons! 🙂 Door deze pakketten heb ik kennis gemaakt met courgettesoep. Daar kan je mij echt voor wakker maken! Eén nadeel is dat de courgettesoep er niet altijd bij staat… Daarom deel ik vandaag dit recept voor jullie. Enjoy and thank me later!

Wat heb je nodig?

 • 1 ui
 • 2 courgettes
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 liter kippenbouillon
 • Eventueel 125 ml crème fraiche
 • Eventueel 100 gr gerookte zalmsnippers

1) Snijd de ui in snippers en de courgettes in blokjes. Zet wel even een zonnebril op voor de uien als je daar ook altijd zo van moet huilen. 🙂

2) Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig wordt. Doe vervolgens de courgette erbij en bak deze mee op hoog vuur. Hierbij is het handig om regelmatig te roeren zodat ze niet aanbranden.

3) Breng 1 liter water aan de kook in een waterkoker. En schenk deze daarna in de soeppan samen met de kuipjes kippenbouillon.

4) Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken.

5) Na 10 minuten is het tijd om de soep te pureren met een staafmixer. Wanneer je dit gedaan hebt kan je nog even proeven voor de zekerheid en wanneer dat nodig is peper en zout toevoegen.

6) Schenk de soep in de soepkommen en doe hier 1 eetlepel crème fraiche bij en de zalmsnippers.

That’s it! Geniet ervan!

2 thoughts on “Mijn favoriete recept #2

 1. Heerlijk recept!
  Garneren met kleine garnaaltjes is ook lekker!
  Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close