Internationale dag van de lach

Vandaag is het de internationale dag van de lach. Deze dag is voor mij (en ik denk voor vele anderen) een beetje dubbel vanwege het drama wat zich gisteren afspeelden in Utrecht. Het is afschuwelijk dat er zulke idiote op de wereld rondlopen. Door zulke drama’s besef je toch maar weer dat je echt van alle kleine dingen om je heen moet genieten, want het kan zo maar anders lopen. Wees blij en dankbaar voor elke dag lieve mensen!

Een aantal jaar geleden bedacht de Indiase lachdokter Madan Kataria deze dag. Deze beste man beveelt lachen aan als therapie en geeft lach yoga. Het is daarmee de bedoeling dat je elke dag gelukkiger en positiever bent. Uit onderzoek is ook gebleken dat vrolijke mensen gezonder zijn dan piekeraars. Mensen die veel lachen hebben een beter immuunsysteem en zijn daardoor ook minder vatbaar voor infecties. Dit komt allemaal door de gelukshormoon oftewel endorfine die je hersenen aanmaken tijdens het lachen. Deze hormoon heeft een kalmerend en pijnstillend effect.

Lachen is ook goede manier om om te gaan met onverwachte gebeurtenissen in het leven en helpt ons te relativeren. Je hebt niet altijd in de hand wat er gebeurt in het leven, maar je kan er wel het beste van maken en het op een positieve manier bekijken. Hiermee bescherm je je lichaam en geest en kan je andere mensen op zijn/haar gemak stellen.

Je hebt vast wel vaker gehoord dat lachen het beste medicijn is, dus gebruik dit medicijn dan ook! Wie heeft dit nou niet nodig in onze drukke en hectische wereld? Daarnaast is lachen ook nog eens goed voor de calorieën. Wanneer jij en een vriend(in) een goede slappe lachbui hebben die 10 minuten of langer duurt, verbrand je tussen de 10-40 calorieën. Het is niet extreem veel, maar alle kleine beetjes helpen toch?!

Lach en de wereld lacht terug!

4 thoughts on “Internationale dag van de lach

  1. Thanks, je bent echt een inspiratie.. ik zat in de put, maar door jou lacht de wereld weer naar me. <3

    1. Wat een lief bericht! Dankjewel. Hierdoor laat je mij ook weer stralen! ♥

  2. “Dag van de lach” Natuurlijk goed om bewust stil te staan bij het fijne van lachen op deze dag!
    Maar……….denk er vooral morgen en overmorgen ook aan ???

    1. Dat komt zeker goed! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close