Even serieus… Wie houdt er nou niet van kokosmakronen? Laatst kwam ik op internet een gezonde versie tegen en besloot deze te maken. Inmiddels heb ik ze al een paar keer gemaakt en geef eerlijk toe dat het echt een aanrader is. Het is niet zo smeuïg als de bekende kokosmakronen, maar zeker net zo lekker en daarnaast krijg je er geen schuldgevoel van als je er een paar achter elkaar op eet. 🙂
Wat heb je nodig?
- 3 eiwitten
- 1 banaan
- 150 gram kokosrasp
- Snufje zout
1) Verwarm de oven voor op 175 graden.
2) Pureer de banaan glad met een staafmixer. Voeg daarna de kokosrasp en een snufje zout toe.
3) Maak de kom (die je gaat gebruiken voor de eiwit) schoon met citroensap. Zo wordt de kom vetvrij en kan je de eiwitten perfect opkloppen.
4) Doe de drie eiwitten in de kom en mix deze met een staafmixer. Je kan ook voor een garde kiezen, maar dan ben je extreem lang bezig (Ik spreek uit ervaring)… Het is de bedoeling dat het stevige pieken worden. De eiwitten zijn goed wanneer je de kom op zijn kop kan houden zonder dat er iets uitvalt.
5) Voeg de eiwitten toe aan het kokosmengsel. En spatel dit voorzichtig door zodat het één mooi geheel wordt.
6) Leg een bakpapiertje op de bakplaat en maak mooie bolletjes van het mengsel met een ijsschep. Je kan er zo’n 10 makronen uithalen.
7) Bak de kokosmakronen in 20 minuten goudbruin in de oven.
Geniet van je gezonde kokosmakronen!
Kun je ongestraft eten omdat er geen suiker wordt toegevoegd!
Lijkt me lekker, wie weet ga ik ze ook proberen!
Good luck!!