10 vragen aan jezelf #2

Iedereen veranderd en blijft zichzelf ontwikkelen. Het is daarom goed om jezelf regelmatig vragen te stellen om ervan bewust te zijn wie je bent. Zelfkennis is tenslotte de 1e stap op weg naar succes! Ik nodig je uit om deze vragen voor jezelf te beantwoorden. Op sommige vragen weet je het antwoord direct en andere vragen zijn wat lastiger. Het is leuk om je antwoorden op te schrijven. Dan kan je het later terug lezen hoe je over bepaalde dingen dacht. Good luck!

1. Wat zal je het liefst willen veranderen in de wereld?

Veel, maar de belangrijkste punten voor mij zijn toch wel armoede, milieu, vrede en gelijkheid. Ook vind ik openheid en eerlijkheid heel belangrijk. Ik hoop dat er ooit een tijd zal komen dat iedereen elkaar echt gaat respecteren zodat iedereen over de hele wereld zichzelf kan zijn… Anders verpesten mensen het voor zichzelf, de wereld en nog een heel belangrijk punt; de dieren. Dus omarm elkaar lieve mensen… Iedereen is uniek en bijzonder!

2. Zou je de wet overtreden om een geliefde te redden?

Ja, dat denk ik wel. Ik zou er wel 3 keer over nadenken als het om iets heftigs gaat. Als ik er niks mee kan bereiken heeft het ook weinig zin, denk ik…

3. Geloof je dat alles met een reden gebeurd?

Deze vraag/opmerking heeft de laatste tijd door mijn hoofd gespookt. Eerst geloofde ik dat alles met een reden gebeurd, maar bij sommige gebeurtenissen kan ik er gewoon niet met mijn koppie bij. Waarom overlijden jonge mensen zonder ziek te zijn bijvoorbeeld? Of wat is de reden dat sommige mensen ziek worden? De wereld is soms zo oneerlijk…

4. Wat maakt een persoon slecht; zijn ze zo geboren of heeft hun omgeving ze zo gemaakt?

Niemand wordt slecht geboren, maar het is maar net hoe je wordt opgevoed of met welke mensen je om gaat. Ik vind dat de omgeving ze zo heeft gemaakt.

5. Als je moest verhuizen naar een ander land dan waar je nu in woont, waar zou je heen gaan en waarom?

Dan zou ik heel erg twijfelen tussen Spanje en Italië. Mijn eerste voorkeur zou dan toch uit gaan naar Spanje, omdat ik daar het meeste geweest ben ik mijn leven en altijd voelt als ‘thuis’. Ik vind Spanje een heerlijk land met lekker eten en drinken, lieve mensen, een fijn klimaat en daarnaast hebben de mensen ook nog eens smaak van goede muziek!

6. Ben jij het soort vriend, die jij als vriend wilt?

Ja, dat denk ik wel. Ik weet dat ik niet altijd de perfecte vriendin ben of kan zijn, maar over het algemeen ben ik best tevreden. 🙂

7. Waar ben je het meest dankbaar voor?

Mijn gezondheid, de kansen die ik heb, mijn lieve familie en vrienden, mijn vader en moeder die graag nog een kind wilde produceren, een dak boven mijn hoofd en zo kan ik nog wel even doorgaan…

8. Wil je liever al je oude herinneringen verliezen, of nooit in staat zijn om nieuwe te maken?

Hele moeilijke vraag… Ik denk dat ik dan al mijn oude herinneringen liever zou verliezen dan dat ik nooit meer nieuwe zou kunnen maken. Als je geen nieuwe herinneringen zou kunnen maken dan houdt je leven al snel op denk ik. De oude herinneringen zou ik altijd nog kunnen achterhalen bij familie en vrienden.

 9. Wat is je gelukkigste jeugdherinnering? Wat maakt het zo speciaal?

Ik heb een hele fijne jeugd gehad, dus eigenlijk word ik van veel herinneringen gelukkig. Als ik er toch één zou moeten kiezen is het aapje spelen met opa Nico en mijn zus Jonna altijd iets wat bij mij naar boven komt als ik denk aan vroeger. De bedoeling was dat het aapje de andere moest pakken. Eigenlijk was opa Nico altijd het aapje, haha! Dan renden wij door de woonkamer en hadden zo’n lol! Helaas is lieve opa Nico er niet meer, dus dat maakt de herinneringen die ik (wij) hebben met hem extra speciaal.

 10. Als je weet dat iedereen die je kent morgen er niet meer zal zijn, wie zou je dan vandaag bezoeken?

De mensen die het dichtste bij mij staan natuurlijk… Jammer dat er maar 24 uur in een dag zit, dat is dan eigenlijk veel te kort. Ik denk dat ik iedereen zou uitnodigen bij mij thuis of ergens anders en er een feestje van zou maken. You only live once!

2 thoughts on “10 vragen aan jezelf #2

  1. ? Wat grappig dat je herinnering aan opa Nico toen jullie als een stel malloten liepen te uguguguge door de kamer nog zo goed weet! Geweldig!?

    1. ♥♥♥♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close