Mijn favoriete recept #4

Ik ben vast niet de enige die enorm dol is op avocado’s. In een salade, in sushi, op brood of als saus, eigenlijk kan een avocado overal wel in/bij gegeten worden. Mijn liefde voor avocado begon in Spanje. Daar maakte mijn vader regelmatig kip met avocado salade en dan niet de kip van een supermarkt, maar van de poelier… Niet normaal hoe lekker! Ik krijg al trek nu ik eraan denk…

Afgelopen januari is er nog een andere versie van avocado in mijn leven gekomen. Mijn vriend nam mij mee voor mijn 21steverjaardag naar London. Daar verbleven wij in de wijk South Kensington. Echt een aanrader trouwens als je een leuke en wat goedkopere plaats zoekt om te overnachten! Wij hadden daar een leuk tentje ontdekt waar je alleen kon ontbijten en lunchen, namelijk ‘Muriel’s Kitchen’. Elke ochtend begonnen wij daar onze dag met ‘Avocado on Sourdough Toast’. Eigenlijk is het een heel simpel broodje, maar o zo lekker! Ik zal jullie gaan verklappen hoe je dit lekkerste broodje ooit zelf kunt maken!

Wat heb je nodig?

 • 2 sneetjes zuurdesembrood
 • 1 avocado
 • Chilisaus
 • Honing dressing of maple syrup
 • 2 eieren
 • Klein beetje roomboter
 • 2 eetlepels melk of room
 • 4 plakjes bacon
 • Klein beetje bieslook

1) Rooster het brood zodat het lekkere knapperige toast wordt. Ondertussen kan je alvast gaan beginnen aan de avocado. Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en haal de schil ervan af. Dit kan je doen met een lepel door de avocado als het ware uit de schil te lepelen. Snij de avocado vervolgens in de lengte in plakjes.

2) Leg de toast op een bord en leg de plakjes avocado daar boven op.

3) Bak de bacon in een koekenpan. Houdt deze goed in de gaten, want het kan in een keer heel snel gaan. Bak de bacon aan beide kanten.

4) Breek de twee eieren in een glas/kom en doe hier vervolgens de melk of room bij. Kluts het los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd. Wanneer je dit hebt gedaan zet je de koekenpan op middelhoog vuur en doe daar de roomboter in. Als de pan warm genoeg is en de boter is gesmolten kan je de eieren in de pan doen. Zet het vuur laag zodat het niet aan de pan gaat kleven. Het is belangrijk dat je blijft roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit wanneer de eieren half gestold zijn. Door de warmte van de pan zullen de eieren verder gaan stollen. Blijf wel roeren!

5) Wanneer de bacon en de eieren allebei naar wens zijn leg je eerst de bacon op de toast met avocado. Verdeel daarna het roerei over de toast.

6) Schenk vervolgens de honing en de chilisaus over de toast. Knip/snij nog wat bieslook en strooi dat er overheen en voila!

Wat is jouw lievelingsgerecht met avocado? Laat het mij weten in de reacties!

3 thoughts on “Mijn favoriete recept #4

 1. Lekker zeg! Alles met avocado is heerlijk, je zegt het zelf al 😉 Klassieker blijft verse guacamole!!

 2. Lekker!
  ? paps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close