Mijn favoriete recept #5

De caesar salade staat zeker weten op nummer 1 bij mij als het gaat om salades! Het is en blijft een klassieker. Als je geen zin hebt om te koken is dit een goeie optie, want het staat snel op tafel, vult goed en is echt superlekker! Wist je dat deze salade ontstond uit nood op een druk moment door restauranthouder Caeser Cardini? Doordat het in één keer zo druk werd, raakte hij snel door zijn voorraad heen. Met de laatste ingrediënten improviseerde hij een salade bij elkaar. Toen gasten speciaal terugkwamen voor deze salade wist Caeser dat hij een wereldvondst had gedaan!

Wat heb je nodig?

 • 1 teentje knoflook
 • 4 eieren
 • 1 stokbrood
 • 100 gram Parmezaanse kaas snippers of Grana Padano kaas
 • 4 kropjes Romaine sla
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels Citroensap
 • Eventueel 250 gram kipfilet
 • Eventueel 8 plakjes bacon
 • Eventueel 4 ansjovisfilet

1) Was de sla, verwijder de onderkant van de slastroken en scheur ze in stukken. Doe ze in een grote kom waar je de sla en de dressing straks goed in kan mengen.

2) Meng de mayonaise met het citroensap. Snijd of pers de knoflook en voeg dit toe aan de dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Wanneer het op smaak is voeg je dit toe in de kom en meng je het door elkaar heen. Verdeel de sla vervolgens over vier borden.

3) Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze met olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten. Ondertussen kan je de eieren koken. Het is natuurlijk helemaal aan jou hoe lang je ze kookt. Wanneer je hard gekookte eieren wil, raad ik je aan om ze ongeveer 7/8 minuten te koken. Hierna laat je ze met koud water schrikken, pel je ze en snij je ze door. Verdeel de croutons en de gesneden eieren over de vier borden.

4) Als je net als ik ook een enorme liefde hebt voor bacon is dit ingrediënt onmisbaar in je Caeser salade! Bak de bacon goudbrui in een droge koekenpan, snijd/breek ze eventueel in stukjes en het over de borden.

5) Laat de eventuele ansjovisfilets uitlekken en deze ook over de borden. Tip: je kan de ansjovisfilet ook klein snijden en toevoegen aan je dressing.

6) Snijd bijna als allerlaatste de kipfilet in reepjes en bak de kip in 5 minuten knapperig bruin en gaar. Zo heb je warme kip in je Caeser salade… Jummie!

7) Wanneer je hebt gekozen voor de Parmezaanse kaas snippers heb je de makkelijke weg gekozen! 🙂 Strooi en verdeel de kaas over de vier borden. Als je hebt gekozen voor de Grana Padano kaas kan je deze raspen of snijden.

Buon appetito!

1 thought on “Mijn favoriete recept #5

 1. Ik laat me verassen Kris ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close