5 tips hoe jij meer van jezelf kan gaan houden

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord dat je eerst van jezelf moet houden wil je ook van een ander kunnen houden. Het klinkt vrij logisch, maar veel mensen staan hier niet bij stil en zijn er niet bewust mee bezig. Maar de belangrijkste relatie is toch echt die met jezelf. Zelfliefde is de basis van alles. Dat houdt in dat je jezelf respecteert en waardeert precies zoals je bent.

Leer van je fouten

Wanneer je bijvoorbeeld een fout maakt heb je al snel de neiging om jezelf ook gelijk als een fout te zien. Je voelt je ellendig en hebt het gevoel alsof je niks goed kan doen. Maar onthoud dat wanneer je een fout maakt jij niet gelijk een fout persoon bent. Probeer in zulke situaties je eigen gedachtes van je af te schuiven en het niet te persoonlijk op te vatten. Bekijk het van een afstandje. Dan zal je zien dat de impact veel minder groot is waardoor het makkelijker is om van de situatie te leren. Jij bent ook gewoon een mens die wel eens fouten maakt. Leer ervan en gaan met die banaan!

Positiviteit

Je hebt het vast wel eens opgemerkt; wanneer je positief bent verzamel je ook positieve mensen om je heen en zodra je negatieve gedachtes hebt zal je merken dat er ook meer negativiteit jou kant op komt. Accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest en heb vertrouwen in wat kan zijn. Wanneer je positiever gaat denken, zal je zelfliefde groter worden en zal iedereen om je heen je nog meer gaan respecteren en  bewonderen.

Accepteren

Geef jezelf de aandacht die je nodig hebt en maak je niet zo druk over wat andere mensen van je zeggen. Natuurlijk is dat soms lastig, maar dat is wel een van de weinige manieren waardoor je jezelf gaat accepteren en lief gaat vinden. Geef complimentjes aan jezelf of schrijf ze op zodat je het kan teruglezen. Het helpt ook om je dankbaarheid op te schrijven.

Date jezelf

Plan eens per week een date met jezelf. Even niemand om je heen, doen wat jij leuk vindt, jezelf vertroetelen, maskertje op en chillen maar. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Naast dat het ontspannend is, helpt het ook om jezelf meer te leren kennen en om naar je gevoel te luisteren.

Gezond leefpatroon

Gelukkig voelen en ongezond leefpatroon gaat vaak niet zo goed samen. Met een ongezond leefpatroon bedoel ik ongezond eten en drinken, niet sporten en weinig slaap. Wanneer je dit niet op peil houd zal je je al snel ongelukkig gaan voelen. Het is echt niet erg om af en toe eens ongezond te eten, maar blijf wel trouw voor je lichaam zorgen. Je hebt er tenslotte maar één van. Daarnaast zal je ook veel beter in je vel gaan zitten wanneer je goed voor je lichaam zorgt.

Leer van jezelf te houden, because you are totally worth it!

1 thought on “5 tips hoe jij meer van jezelf kan gaan houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close