Mijn favoriete recept #6

Je hebt het de laatste tijd vast wel voorbij zien komen, want het is helemaal trending en ook nog eens superlekker… ik heb het natuurlijk over Courghetti! Courghetti is een soort spaghetti, maar dan van courgette. Het is een gezond alternatief voor pasta en een goede manier om je dagelijkse portie groentes binnen te krijgen. Voor het maken van Courghetti gebruik je een spirelli spiraalsnijder. Hiermee krijg je mooie, dunne en lange reepjes. Je kan het ook snijden met een dunschiller, maar dit is wel veel meer werk en het resultaat is hiermee ook iets minder mooi. Ik raad je aan om het zelf ook een keer te maken, want het is echt de moeite waard!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 kipfilets*
  • 4 courgettes
  • Handje vol basilicum
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram cherrytomaten
  • 80 gram pijnboompitten
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie

*Je kan natuurlijk ook in plaats van kip bijvoorbeeld zalm gebruiken.

Het stappenplan

1) Was de courgettes en verwijder de uiteindes. Maak met behulp van de spiraalsnijder slierten van de courgettes. Je duwt als het ware de courgette al draaiend in zijn geheel door de snijder heen. Voilà… mooie lange Courghetti!

2) Snijd de cherrytomaatjes in 4 kwartjes.

3) Snijd de kipfilet in stukjes en verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilet hierin gaar.

4) Maak vervolgens de zelfgemaakte pesto. Dit doe je door de verse basilicum, ongeveer 40 gram pijnboompitten, een scheutje olijfolie en 40 gram Parmezaanse kaas te mengen door middel van een keukenmachine.

5) Verhit een scheutje olijfolie in een wok pan en bak hierin kort de Courghetti op laag vuur. De Courghetti moet iets slinken en iets garing krijgen, maar vooral warm worden. De bedoeling is dat het een lekkere bite heeft, dus bak het niet te lang.

6) Voeg de zelfgemaakte pesto, de kipfilet en de tomaatjes toe aan de Courghetti en meng alles voorzichtig door elkaar. Zorg dat de pesto wordt opgenomen door de courgette.

7) Rooster de overgebleven pijnboompitten in een hete koekenpan (zonder olie!).

8) Verdeel de Courghetti over de borden en strooi de overgebleven pijnboompitten en Parmezaanse kaas als garnering eroverheen.

Ik wens je veel plezier bij het maken van dit recept en natuurlijk ook bij het op eten! ☆

3 thoughts on “Mijn favoriete recept #6

  1. Lekker, ik kijk uit naar je kookkunst ?

  2. Ga ik zeker een keer uitproberen, lijkt me lekker!

  3. Het was heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close